Sykehjemsoverlege og forfatter av boken «Mindre medisiner og mer omsorg – en håndbok i avmedisinering av eldre» (kommer juni 2025).
Overlever fra psykiatrien og leder i WSO – We Shall Overcome, egen erfaring med nedtrapping.
Fastlege i Hamar. Erfaring i å hjelpe pasienter med nedtrapping.
Peggy Lilleby er psykiater på BET-Seksjonen i Vestre Viken Helseforetak. Hun har mange års erfaring med å tilrettelegge nedtrapping for mennesker med sammensatte og kompliserte psykiske helseutfordringer. Hun er faglig rådgiver for Nedtrappingsnettverket.
Hilde Norum er psykiatrisk sykepleier fra 2004 og har 20 års erfaring fra psykiatriske døgnposter. Jobber nå på en avgiftningspost. Hun har også egen erfaring med psykofarmaka og nedtrapping. Hun ønsker sterkt en endring i behandlingen av psykiske vansker og lidelser.
Siv Helen Rydheim har egen erfaring med psykose og tvangsmedisinering samt langvarig bruk av psykofarmaka. Egen erfaring med nedtrapping, helt nedtrappet fra antidepressiva og delvis fra stemningsstabiliserende. Hun var representant for Hvite Ørn i samarbeidsgruppa før og under oppstart av Medikamentfritt behandlingstilbud ved Universitetssykehuset i Nord Norge. Hun har vært deltaker og igangsetter av selvorganiserte selvhjelpsgrupper og prosjektleder for Finnmarks nettverket – psykisk helse og rus (2009-2012).
Anders Sørensen er klinisk psykolog med Ph.D. i nedtrapping av psykiatriske medikamenter. Han er forfatter av boken ”Noget I bør vide – om udtrapning af psykofarmaka”, som kommer på norsk sommeren 2025.
Jeg er utdannet psykolog og spesialist i klinisk psykologi. Jeg begynte å interessere meg for alvor for nedtrapping etter at jeg ble sjefredaktør for nettmagasinet Mad in Norway. Gjennom dette arbeidet fikk jeg høre mange historier fra mennesker som ønsker å trappe ned, men som ikke får noen støtte i det offentlige. Jeg hadde allerede lest meg opp på temaet gjennom bøkene til Robert Whitaker, Peter Breggin, Joanna Moncrieff og andre. Jeg har også lest meg ytterligere opp på temaet. Siden vinteren 2024 har jeg tatt imot mennesker til konsultasjon for å hjelpe dem med nedtrapping. På grunn av mange andre arbeidsoppgaver har jeg begrenset kapasitet for hvor mange jeg kan hjelpe. Men jeg forsøker å støtte opp om dette arbeidet så godt jeg kan og ser på det som avgjørende viktig fremover.
Anders Wenneberg er psykologspesialist i privat praksis.
Sigrun ble medisinert i møte med livsbelastninger og kriser, selv om hun egentlig ønsket samtalehjelp. I møte med tap og sorg da hun var rundt 50 år, ble det flere innleggelser og tunge medisiner, og en tilstand som bare ble verre. Da hun fikk en ny lege, fikk hun etter hvert hjelp til å komme av medisinene, og få hjelp til å bli seg selv igjen. Sigrun opplevde å bli medisinert for en sykdom hun ikke hadde, og det er viktig for henne å være til hjelp for andre. Hun ønsker derfor å være en del av dette nettverkets referansegruppe.
Tore Ødegård er psykiatrisk sykepleier og fagutvikler ved Medikamentfritt behandlingstilbud ved Universitetssykehuset i Nord Norge.
Trond F. Aarre er spesialist i rus- og avhengnadsmedisin og psykiatri. Han arbeider som avdelingssjef ved Nordfjord psykiatrisenter og fagsjef i Psykisk helsevern, Helse Førde. I arbeidet sitt har han hjelpt mange til å avslutte bruken av medikament. Han har takka ja til å vere med i referansegruppa for å støtte opp under eit prisverdig initativ. Nedtrapping kan vere vanskeleg og tidkrevjande, og det kan vere trong for å rådføre seg med både personar med eigne røynsler og engasjerte kollegaer. Nettverket bringer saman slike ressursar til nytte for heile fagfeltet.